Leren en ontwikkelen

Wij vinden het belangrijk dat onze (toekomstige) medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom bieden we een grote variatie aan opleidingsmogelijkheden. Hieronder vind je een kort overzicht van deze mogelijkheden.

Wil je weten wat er mogelijk is voor jou? Neem dan contact op met de afdeling Opleiding. E-mail of telefoon 010 475 95 95.  

Werken en leren

Aspirantentraject

Wil je wel in de zorg werken, maar heb je geen zorgdiploma? Tweemaal per jaar start Zonnehuisgroep Vlaardingen een ‘aspirantentraject’. In een periode van vier maanden maak je kennis met werken in de zorg, met onze organisatie en wij maken kennis met jou. Aan het einde van dit traject maak je een toets; wanneer je hiervoor slaagt én wanneer we een goede klik hebben, willen we je graag opleiden tot Verzorgende IG via het BBL traject.

Heb jij interesse in het aspirantentraject? Stuur dan een mail naar: hr@zgvlaardingen.nl. Zodra wij weer gaan werven voor het traject, krijg je van ons een mailtje.

BBL

We leiden mensen op tot Verzorgende IG via een BBL route. Hierbij werk en leer je tegelijk. Je gaat één dag in de week naar school en komt in dienst bij Zonnehuisgroep Vlaardingen. Tijdens jouw leerperiode zal je diverse afdelingen leren kennen. Een mooie kans om goed te onderzoeken welk werk het beste bij je past. Wanneer je je diploma hebt behaald kun je gaan werken als verzorgende op één van onze afdelingen.

BOL/BBL

We bieden ook de mogelijkheid voor een BOL/BBL route, waarbij je het eerste jaar leert en stage bij ons loopt en vanaf het tweede jaar bij ons in dienst komt. Je gaat dan werken/leren zoals hierboven beschreven. Aanmeldingen voor de BOL/BBL route verlopen via het ROC. Tijdens je stage kom je op verschillende afdelingen te werken.

Stage

Wij bieden stageplekken voor zowel VMBO-, MBO- en HBO-studenten. Het aanvragen van een VMBO en MBO-stage gaat altijd via de school waar je studeert.

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. We zijn er trots op dat Zonnehuisgroep Vlaardingen een Erkend leerbedrijf is.

Voor de volgende stagemogelijkheden kun je bij ons terecht:

VMBO-leerlingen

  • Leer/werk – traject
  • Snuffelstage
  • Maatschappelijke stage

MBO-leerlingen

  • Zorghulp/Aka, Helpende Zorg en Welzijn niveau 1, 2
  • Verzorgende, Verpleegkunde niveau 3, 4
  • Sociaal Pedagogisch Werker, niveau 3, 4
  • Medewerker Maatschappelijke zorg, niveau 3, 4
  • ICT niveau 3, 4

Talentontwikkeling

Blijf je ontwikkelen

Onze medewerkers zijn belangrijk. Daarom vinden we het ook belangrijk dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen en plezier in hun werk houden. We bieden daarom een groot aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden; of het nu gaat om een interne cursus voor één dag, een opleiding die je volgt bij een externe organisatie of onze online leeromgeving, we willen graag dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen.

Vragen? Neem contact op met Mirjam, Melissa en Matthea
of bel 010 - 475 95 42