Wanda - Verzorgende IG

"Om na zo veel jaar weer de stap naar de zorg te zetten, kan best spannend zijn. Maar als je een zorghart hebt, dan zit het er gewoon in"

Wanda, Verzorgende IG


Na 18 jaar niet gewerkt te hebben, heeft Wanda (43 jaar) de stap naar de zorg weer gemaakt. Ze begon ooit als (kraam)verzorgende in het ziekenhuis en deed daar de opleiding tot verzorgende IG. Na de geboorte van haar eerste kind besloot Wanda een tijdje thuis aan de slag te gaan als ‘familymanager’.  In de periode daarna kreeg ze nog twee kinderen en werkte haar man als ondernemer. “Ik heb zeker niet stilgezeten in deze periode, een gezin draaien vraagt veel van je.’  

Het begon weer te kriebelen

Maar nu haar kinderen groter en zelfstandiger zijn, begon het toch weer te kriebelen en besloot ze een beetje rond te gaan kijken. Dus toen ze in november een advertentie van Zonnehuisgroep Vlaardingen zag, besloot ze te reageren: “In de advertentie stond de tekst ‘Wij zijn teamleiders zorg. Wie ben jij’. Dat sprak me erg aan, ik wilde graag een keer in gesprek met deze teamleiders.” 

Weer aan het werk in de zorg

Van het één kwam het ander en sinds januari 2020 werkt Wanda als verzorgende IG in Drieën-Huysen Zuid in Vlaardingen. Ze werkt voornamelijk met jonge bewoners met niet aangeboren hersenletsel (NAH). ‘Een leuke en nieuwe doelgroep voor mij om voor te werken. Ik voel me thuis bij deze groep’. 
 
Of ze het anderen ook aanraad om weer in de zorg te gaan werken? “Om na zo veel jaar weer de stap naar de zorg te zetten, kan best spannend zijn. Maar als je een zorghart hebt, dan zit het er gewoon in en ben je snel weer op je plek ”. 

 

Wil jij misschien ook weer in de zorg werken? Plan een afspraak in met onze opleidingsadviseur en bespreek je mogelijkheden.
 

Deel dit verhaal: